Зустріч із Зіркою

До Софіївсько’Борщагівського ліцею завітала Зірка… Але не просто Зірка, а Зірка Захарівна Мензатюк – відома українська письменниця, казкарка, журналістка. 

Її пригодницьку повість “Таємниця козацької шаблі” вивчають за новою програмою п’ятикласники, які прийшли на зустріч із квітами, книжками улюбленої письменниці. Підготували також і запитання, на які із задоволенням відповідала Зірка Захарівна. А скільки радості і захоплення було в очах дітей, коли вони фотографувалися та отримували автографи від дитячої письменниці.

Наші талановиті діти прийшли із своїми власними творами, до яких доторкнулася рука талановитої українки. Це спілкування надихнуло учнів більше читати, пізнавати минуле нашої багатої красивої України-неньки, а Зірка – ще творити, адже її твори люблять і цінують.

А потім відбулася тепла зустріч з вчителями словесності. Говорили про гірке сьогодення, про щасливе майбутнє, а також почули таке зізнання : “Я пишу свої твори не тільки для дітей, а більше для вас, вчителі, тому що тільки ви можете правильно і досконало розкрити та донести молодшому поколінню суть моїх творів “. А суть – пізнання ще невивченого минулого України, любов до рідного слова, рідної землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *