Готель для комах або ферма комах у ЗДО «Малятко»

Наш заклад на першій педагогічній раді підсумував ІІ (основний) етап науково-пізнавального проєкту«Ферма для комах». За метою науково-дослідницького проєкту ставили такі цілі, як покращення екологічних зв’язків у природі нашого села; розвиток спостережливості і допитливості у дітей; створення умов для розширення уявлень вихованців про світ комах, живої і неживої природи; сприяння психоемоційному розвантаженню; спонукання в дітях бажання доглядати за комахами, рослинами та зберігати природні багатства. 

Під час цього етапу були створені сприятливі умови проживання комах-ентомофагів(комах, що приносять користь, поїдаючи шкідників)-встановлено готель для комах, де діти розмістили  різні природні матеріали, які є «житлом» для цих комах. А також в закладі подбали про «кормову базу»- висадили не лише городні ділянки, а й город з лікарськими рослинами (материнки, чебрець, естрагон, ехінацея пурпурна, м’ята та лаванда).

Протягом літа діти та вихователі дбали про свої городи, спостерігали за ростом та цвітінням рослин, за утворенням плодів. Мали можливість поласувати не лише полуницею, малиною, вишнями та черешнями, що ростуть вже котрий рік постіль на території закладу, а й спробувати власноруч вирощені овочі-огірки, помідори тощо..

Першими мешканцями готелю для комах можна назвати садових мурах, яких науковці називають санітарами.. А також додатково були заселені комахи паличники- на перший погляд непримітні, вони, водночас, є найдовшими комахами на Землі, і як найліпше підходять для домашнього інсектарію. Тож спостереження за ними буде продовжено і в холодну пору року у групах. Також на дослідній ділянці були помічені бджоли, яких приманив аромат лікарських квітів та жуки-сонечки. Працівниками закладу було підмічено менша кількість комах-шкідників(наприклад, попелиць, яблучних плодожерок).

Старші групи розпочали збір врожаю на городній ділянці, та передали клопіт по догляду за комахами меншим друзям по садочку. Спостереження та робота на дослідній ділянці триває..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *