Відбулась чергова зустріч Мовного клубу

Тема уроку: “Рід іменників. Лексичні помилки”. При розгляді іменника не можливо оминути питання роду. Це чи не найбільший камінь спотикання багатьох мовців. Як же складно часом пригадати якого роду слово біль, тюль чи нежить! І, відповідно, тяжко утворити правильне речення: “Мене мучить зубний біль чи зубна біль?”, “На вікні висить білий тюль чи біла тюль?” і “В мене почався чи почалася нежить?”

Годі вже й говорити про неробу, алібі, шимпанзе, собаку, Міссісіпі та Тбілісі. Логіка та інтуїція тут не допоможуть! Тому на уроці мовного клубу розбирали цю цікаву тему.

При перегляді навчального відео члени клубу все ретельно занотовували, адже в кінці уроку всіх чекали тести перевірки знань. Розглянули приклади із щоденного вживання іменників, правильність їх використання на телебаченні та рекламі.

Тема заняття дуже цікава і всім сподобалась.

Частина зустрічі була присвячена Тарасу Шевченку та його творчості. Говорили про образ великого Кобзаря, його твори, цікаві факти із життя. Із задоволенням всі присутні послухали записи декламації віршів Шевченка учнями Софіївсько Борщагівського ліцею. Кожен з присутніх теж розказав свій улюблений вірш.

Атмосфера зустрічі як завжди пізнавальна та дуже творча.Як відомо, тільки в спілкуванні найкраще вивчається мова!

Запрошуємо приєднуватись до Мовного клубу “Діалоги українською” щосуботи о 12:00 у Публічній бібліотеці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *