Відбулась чергова зустріч Мовного клубу “Діалоги українською”

20 травня відбулась чергова зустріч Мовного клубу “Діалоги українською” у Публічній бібліотеці Борщагівської громади. Обговорювали художній твір Володимира Лиса “Соло для Соломії”. Ділилися враженнями, емоціями та думками. Розбирали стиль написання, мелодійність мови, метафори, епітети,порівняння та правопис.

«Соло для Соломії» — роман, про трагічні роки XX століття, нелегку жіночу долю та задушене кохання. Жінка, переживши на своєму шляху щирі пориви любові та водночас розчарування, боротьбу за своє щастя та біль поразки, зуміла не черствіти душею, не дивлячись ні на що. Крізь долю Соломії вимальовується портрет багатостраждального українського народу в реаліях 20-го ст. Докладний життєпис героїв, допомагає пізнати всю красу і різноманіття побуту та звичаїв Полісся, організацію колгоспів, відправлення в Сибір, здобуття незалежності. Кожна з цих подій відгукувалась у долі народу й особливо тісно перепліталась із життєвою стежкою Соломії.

Приємним доповненням зустрічі став концерт фольклорного дитячого ансамблю дітей Борщагівської громади під керівництвом Гаркуші Валентини.Дівчата співали різних народних пісень. Вразила сила вокалу, багатство голосів і співочого таланту, а також яскраві та красиві костюми. Усмішки дітей показали, з якою любов’ю та радістю діти займаються співами. І не дивно, адже ми – українці найспівочіша та найталановитіша нація у світі. 

В час війни пісня допомагає знімати стрес та тривогу, приносить спокій душі та радує серце! Особливо, коли співають діти!

З Україною в серці до Перемоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *