День вишиванки

Сьогодні в Україні та й світі святкуємо чудове свято – День вишиванки.

Українська вишиванка – не просто святковий одяг. Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінно лише одне: вишиванка – це частина генетичного коду українця. Вона є символом української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які цього дня також одягають вишиті сорочки, аби висловити свою підтримку.

У Публічній бібліотеці відбувся дитячий виховний захід “Вишивана моя Україна” за участю дітей приватної школи “Дерево пізнань” с. Софіївська Борщагівка.

Разом із вихователями діти створили спільну творчу роботу, на якій клеїли зразки вишивки, які характерні різним регіонам України. Діти з цікавістю слухали про особливості вишивки, її різновиди. Створили чудові розмальовки вишиваних сорочок.

Директор Публічної бібліотеки Наталія Василівна провела дітям екскурсію книжковим фондом бібліотеки,розповіла про заходи та події, що відбуваються в нашій книгозбірні.

Такі заходи покликані привернути увагу молоді до традицій та культури українського народу, привчити поваги до України, врешті, популяризувати читання.

Також до вашої уваги, у бібліотеці діє ілюстрована книжкова виставка “Вишиванка – символ України”. 

Завітайте до нашої чудової бібліотеки для ознайомлення та не забудьте вдягти Вишиванку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *