Пам’ятаємо. Перемагаємо!

8 травня, в День пам’яті та примирення, ми вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв

Другої світової війни. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. З метою вшанування пам’яті полеглих у війні 1939-1945 роках та страшній війні України з російськими окупантами, у Публічній бібліотеці проведено виховний захід для учнів Софіївсько Борщагівського ліцею 5 класу “Маки пам’яті”. Учні виготовляли квітку маку з фетру. Далі її потрібно прикріпити до одягу. Учні з легкістю справились із завданням. Також з дітьми було проведено ознайомчу екскурсію бібліотекою.

Симоволом пам’яті про жертви Другої світової війни в світі, а з 2014 року в Україні, є червоний мак.

В українській міфології мак це символ сонця, волі, краси, сну, оберегу від нечистої сили, а також хлопця-козака, який героїчно загинув, боронячи Україну.

Під час екскурсії учні  з цікавістю розглядали книги, грали в ігри, спілкувались. З бібліотеки всі йшли з купою книг, які учні обрали для читання.

У Публічній бібліотеці діє книжково-ілюстративна виставка “Обпалені війною”, де всі бажаючі можуть переглянути історичні відомості та факти пов’язані з Другою світовою війною. 

Пам’ятаємо. Перемагаємо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *