За світ встали козаченьки

21 травня 2023 року у Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Стрицького відбулась X Асамблея української хорової музики. Цьогорічну Асамблею присвячено героїчній темі в українських народних піснях та воїнам Збройних сил України. Девіз Десятої Асамблеї “За світ встали козаченьки”.

Прозвучало вступне слово від Миколи Лисенка- молодшого, праправнука видатного композитора М.В. Лисенка. Музичний твір “Засвіт встали козаченьки”( муз. І сл. Марусі Чурай) прозвучав у виконанні зведеного хору учасників Асамблеї під орудою Миколи Лисенка- молодшого.

У Асамблеї взяли участь професійні та аматорські хорові колективи м. Києва та Київської області, а також аматорський Народний гурт “Чураївна” Центру культури і дозвілля Борщагівської сільської ради Бучанського району (керівниця – заслужений працівник культури України Ірина Якубовська ).За участь в Асамблеї української хорової музики колектив “Чураївна” отримав Подяку від Музею видатних діячів української культури та насолоду від української професійної та народної музики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *