Свято поезії у Публічній бібліотеці

25 травня у Публічній бібліотеці було справжнє свято поезії! Адже у бібліотеку завітала чарівна письменниця з с. Чайки Борщагівської територіальної громади Міла Сонячна.

Вона пише вірші для дітей та дорослих, а також прозу. Працює пані Міла в Петропавлівсько-Борщагівському “Міжнародному ліцеї “NSS”, де викладає українську мову, літературу та зарубіжну літературу.

На зустріч із Мілою Сонячною прийшли учні Софіївсько -Борщагівського ліцею 4-Д класу. Вона підготувала неймовірну презентацію своєї книги “Тобі”. Це збірка віршів та повістей для дітей. Всі твори несуть виховний та повчальний характер. Але при цьому вони цікаві, грайливі, позитивні, веселі.

Здавалося б, поезія не в читацькому пріоритеті в дітей та підлітків, проте сьогодні вони слухали поезію Міли Сонячної з великим інтересом. Презентація мала форму діалогу, письменниця постійно залучала учнів до читанні віршів та обговорення. Разом із учнями та вчителями вона заспівала власний переклад відомої дитячої пісеньки “В траві сидів стрибунець”.

Енергетика, яку створила на своїй презентації Міла Сонячна, неймовірна. Діти зацікавились книгою, по закінченню придбали собі по примірнику з автографом.

З радістю фотографувалися із авторкою, робили селфі, спілкувались. 

Директор Публічної бібліотеки Наталія Василівна Кустовська провела ознайомчу екскурсію фондом бібліотеки. Діти обрали собі книги для читання вдома.

Такі зустрічі з письменниками мають на меті популяризувати українську сучасну літературу, а також привчати дітей до читання, до відвідування бібліотеки.

Дякуємо за чудову зустріч Мілі Сонячній. А також вчителям та учням Софіївсько-Борщагівського ліцею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *