15-ти річчя “Чураівни”

Відбувся захід присвячений 15-річчю вокального гурту «Чураївна» Центру культури і дозвілля Борщагівської громади та з нагоди Дня Конституції України.

Гурт «Чураївна» це – самобутній вокальний колектив, берегиня української пісні, що гармонійно вписався в культурне життя села Софіївська Борщагівка.

Керівником вокального гурту незмінно є заслужений працівник культури України Ірина Якубовська.

За 15 років існування колективу учасники гурту змінювалися. На сцені виступав постійний склад ансамблю: Лариса Кононенко, Надія Краснопольська, Любов Захаріяш, Ганна Ярмолюк, Галина Бондаренко, Нелля Просяник, Вікторія Сєрік, Ніна Гопкало, Лілія Корнієнко, Галина Волох та Катерина Яворська.

Гімн України звучав у виконанні гурту “Чураївни” Центру культури і дозвілля та дитячого хору ”Сходинки” Софіївсько-Борщагівського ліцею.

Колектив вітали завідувач сектору культури Управління освіти, культури, молоді та спорту сільської ради Ольга Бурлика, голова сільського осередку Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Тараса Шевченка Тетяна Петровська, заступник директора Софіївсько-Борщагівського ліцею Світлана Товстига, вчителі, представники первинного осередку ВУТ “Просвіта”, мешканці села.

Також на захід були запрошені волонтерські організації та благодійні фонди, які працюють в Борщагівській громаді: “Волонтерському роду  не має переводу”, “Міжнародний благодійний   фонд “Софіївський”, “Міжнародний благодійний фонд “Відродження Бучанського району”, “Благі справи без меж”, “Друзі – разом до Перемоги”, “Благодійний фонд “Джавеліна”. Вони організували виставку-презентацію своїх фондів та організацій. Ознайомили присутніх зі своєю діяльністю, розповіли про свою активну волонтерську роботу, про допомогу фронту і постраждалим мешканцям зі Сходу та Півдня України. Усі присутні змогли долучитись до активних зборів та зробити свій внесок у допомогу нашим воїнам.

Тримаємо культурний фронт і впевнено йдемо до перемоги разом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *