«Тато, мама, я – спортивна ciм’я»

Фінал XX фізкультурно-оздоровчого заходу «Тато, мама, я – спортивна ciм’я» відбувся цієї суботи в столичному урбан-парку за участю 58 активних родин з 20 регіонів України. 

Головною метою заходу стала організація в умовах воєнного стану оздоровчо- рухової активності серед усіх категорій громадян для зниження психоемоційного напруження, стресу та подолання їх наслідків, формування   свідомої потреби у заняттях фізичною культурою в сімейному колі.

37 команд представляли Київську область: 30 родин  від Київської області брали участь безпосередньо у фіналі, а ще 7 сімей виступали поза конкурсом.

Борщагівську сільську територіальну громаду представляли 2 сім”ї: сім’я Артура Побережного і сім’я Дмитра Капелістого . Спортивні  сім’ї в нашій громаді працюють вчителями у КЗЗСО “Ліцей № 1 с. Петропавлівська Борщагівка” . Артур – вчитель фізкультури. Дмитро з вересня теж працюватиме вчителем фізкультури

ЗМАГАЛЬНІ ЕТАПИ ФЕСТУ

Отже, 58 команд фестивалю «Тато, мама, я – спортивна ciм’я» у складі з трьох членів родин, а діти мали бути не старшими 12 років, брала участь в шести етапах змагань, кожен – на спеціальній локації. Для визначення переможця підраховувалися бали за сумою всіх етапів.

Етап № 1 випробовував спортовців-аматорів на силу: переміщення легкового автомобіля, використовуючи канат, виконували всі члени сім’ї. Так силовий етап родини в результаті визнали найлегшим.

Далі, покинувши “автоспорт” команди перевіряли координацію, змагаючись в естафеті з перенесення гімнастичних палиць вказівним пальцем.

В наступному етапі вправлялися на швидкість. Тут і подолання надувної смуги перешкод, і перегони на садових тачках – було весело, але особливо тішилися пасажири тачок, які натужно тягнули татусі.

В етапі, присвяченому спритності і кмітливості, виконувалася вправа «водолій», намагаючись найвправніше заповнити 20-літровий бутель  водою, щоб підняти з дна поплавок і відгадати сховану в ньому загадку.

На точність і влучність – таким став наступний етап. Тут родини якомога краще намагалися виконати такі вправи як диск – гольф, футбол – дартс, надувне колесо.

А щоб перевірити родини на витривалість, командам були запропоновані синхронні стрибки зі скакалкою, у парі.

Сім’я Артура Побережного зайняла 34 місце у загальному заліку, сім’я Дмитра Капелістого зайняла 25 місце.

Вітаємо наші спортивні родини!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *