Ансамбль народної та авторської пісні «Перлини Петропавлівки» виступали в Польщі

Щорічний музичний Мандрівний фестиваль української культури в цьому році відзначив своє 27-річчя. Фестиваль проходив  у м.Щечин та м. Валч, що у Польші, де зібрав повні зали глядачів. Кожного року, окрім закордонних українських виконавців у фестивалі активно брали участь професійні колективи України: Національний ансамбль пісні і танцю «Гуцулія», Черкаський народний хор, Ансамбль пісні і танцю Національної гвардії України, Фольклорний ансамбль «Калина», гурти «Козацькі забави», «Гайдамаки», «Будьмо» та інші.

Цього року, як експеримент, на професійний музичний фестиваль був запрошений аматорський ансамбль народної та авторської пісні «Перлини Петропавлівки» Центру культури і дозвілля Борщагівської сільської ради, керівником якого є Народний артист України Андрій Верес.

До цієї важливої поїздки була проведена значна комплексна робота по підготовці колективу – вокальні репетиції, хореографія, акторська майстерність, оновлення репертуару та інше.

Дякуючи управлінню освіти, культури, молоді та спорту та Борщагівській сільській раді ансамбль отримав нові концертні костюми, які доповнили усю драматургію та сюжет української патріотичної концертної програми.

Участь у вищезгаданому фестивалі для учасниць ансамблю «Перлини Петропавлівки» стало своєрідною школою підвищення кваліфікації, які, відчувши настрій глядача, нарівні з професійними виконавцями відпрацювали два концерти разом з чоловічим гуртом «Козацькі забави».

Експеримент пройшов вдало. Після концерту україночки з ансамблю привернули до себе максимальну увагу, глядачі фотографувались і дякували за таке потужне виконання українських пісень. Про це також свідчать відлуння схвальних коментарів у соціальних мережах, репости польських блогерів.

Колектив отримав запрошення на участь у фестивалі в наступному році, тому робота культурного фронту продовжується.

Делегація артистів з України передали організаторам фестивалю символічний подарунок від Благодійної Організації «Міжнародний благодійний фонд «Софіївський», особисто від керівника фонду, ветерана АТО Олександра Дейнеги, – відпрацьований снаряд, який у руках української художниці перетворився у щось більше ніж малюнок воїна на гільзі бо він передає усю силу і незламність українського народу у боротьбі за свою незалежність і нагадує про те, що Війна триває.

Вдячні полякам за постійну підтримку українців, за регулярну допомогу хлопцям ЗСУ. За гостинний прийом колективу і щиру увагу на яку так заслуговують творчі, талановиті люди, бо саме вони продовжують тримати культурний фронт Борщагівської громади, а отже і України!

Слава Україні! Героям Слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *