Зустріч з військовим до Дня захисника та захисниці України

1 жовтня уся Україна відзначає День захисників та захисниць України, День українського козацтва, День ветерана, День територіальної оборони України, свято Покрови Пресвятої Богородиці! 

Це свято всіх хто боронить нас від ворога!

Від щирого серця вітаємо, шановні захисники та захисниці! Ви — справжні герої, які віддають своє життя заради нашої країни та нашого миру. Бажаємо вам завжди мати сили та впевненість у майбутньому, а наша подяка і повага нехай будуть вам вічними. Бережіть себе та незалежність України!

В переддень свята у Публічну бібліотеку завітали на виховну бесіду учні 8-Г класу Софіївсько-Борщагівського ліцею разом із вчителем Світланою Павлівною. Зустріч була із військовим, добровольцем ДФТГ “Софіївський” Олександром Дейнегою.

Пан Олександр розповів про свій шлях військового з 2014 року, про важку службу, полон, повернення додому і знову роботу та службу, волонтерство у Благодійній організації “Міжнародний Благодійний Фонд Софіївський”,  ДФТГ “Софіївський”, ГО “Софіївка-АТО”.

Олександр Дейнега вміло працював з аудиторією, вів діалог, відповідав на численні питання.

 Цікавою була розповідь про роботу з дронами, їх різновидами, як застосовується в польових умовах. Деякі зразки він приніс на зустріч. Виявляється робота з дронами поєднує в собі низку професійних напрямків: це і програмування, орієнтування на місцевості, інженерія, аеронаука. 

Головна думка, яку висловив пан Олександр – це те, що учні повинні навчатися, здобувати освіту, певні вміння та навички. Потрібно реагувати на всі виклики війни в Україні! Бути обережними, мати повагу до військових, до себе, людей навколо та до рідної України!

Насамкінець, учні мали змогу приміряти бронежилет, каску, роздивитись рештки ворожих дронів та мін. І, звісно, ближче поспілкуватись з паном Олександром.

Директор Публічної бібліотека Наталія Василівна передала Олександру ляльки-мотанки для наших військових – “Обереги захисникам та захисницям”, які виготовляємо разом із читачами та відвідувачами бібліотеки.

Щиро вдячні нашому захиснику за таку чудову та пізнавальну зустріч!

Слава Україні! Героям Слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *