Розмовний клуб “Говори українською”

Кожне слово українською – це цеглинка у фундаменті держави!

У Центрі культури і дозвілля відбулось чергове засідання розмовного клубу «Говори українською», його провела вчитель української мови та літератури Ліцею № 1 с. Петропавлівська Борщагівка Матійчук Світлана Володимирівна.

Роботу розпочали зі спогадів про Мирослава Скорика – видатного композитора і музикознавця сучасності, основоположника української естрадної пісні, лауреата численних премій та нагород, художнього керівника Київської опери. Львів’янин, що подарував світу безліч музичних шедеврів, відомих далеко за межами України.Прослуховування відомої “Мелодія» ля-мінор”, Мирослава Скорика викликала щирі почуття і сльози у учасниць. 

Але кожна зустріч клубу це також закріплення правил, тому розібрали чергову тему: «Зміни приголосних під час творення відносних прикметників із суфіксами -ськ-, -цьк-, -зьк- та іменників із суфіксами -ств, -зтв, -цтв» 

 Учасниці виконували інтерактивні вправи і  лінгвістичні ігри, згадали значення фразеологізмів, навчилися розрізняти слова-пароніми. Усі присутні із цікавістю виконували завдання та дійшли висновку, що кожне слово українською – це цеглинка у фундаменті держави. Завершили зустріч переглядом виставки картин яку підготували до дня художника у Центрі культури і дозвілля.

Захопливо і пізнавально проходить година часу у розмовному клубі «Говори українською»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *