17 жовтня у КМЦК «Жовтневий палац» відбувся вечір пам’яті Берегині української пісні РАЇСИ КИРИЧЕНКО до 80-річчя від дня народження. 

Величний захід вшанування пам’яті розпочався з трансляції відеозапису Раїси Кириченко з піснею «Я-Україна». Ведучі зачитали слова подяки Берегині української пісні, за відданість Україні і захід розпочався. 

Вечір вівторка поєднав на одній сцені виступи зірок української естради. Це і молоді виконавці і ті, які були друзями і колегами Раїси Опанасівни і ті, з ким вона працювала і виступала на одній сцені. 

Справжньою окрасою став виступ колективу народної та авторської пісні «Перлина Петропавлівки» Центру культури і дозвілля Борщагівської сільської ради, який у цей день отримав наказ про присвоєння високого звання «народний». Колектив, під керівництвом народного артиста України, Віктора Тетері заспівав пісню з альбому Раїси Кириченко 1995 року «Цвіте черемшина». 

Яскраво виступили друзі і знайомі по творчому цеху: гурт «Козацькі забави», народна артистка України Алла Кудлай, народна артистка України Світлана Білоножко. 

Гарно сприймали виступ творчого побратима Раїси Опанасівни, поета – пісняра, народного артиста України, професора, кавалера ордена Ярослава Мудрого, повного кавалера ордену «За заслуги» Андрія Демиденка. 

Звернувся зі словом та піснею друг і композитор Леонід Нечипорук.

Слухали пісні легендарного поета, Гетьмана українського слова, кавалера ордену Ярослава Мудрого, повного кавалера ордену «За заслуги», народного артист України – Вадима Крищенка який також виступив з промовою. 

Розчулив глядачів виступ учениці Раїси Кириченко Наталії Шинкаренко. Дуже мелодійно прозвучали пісні у виконанні народного артиста України, професора, маестро – Володимира Гришка.

Гучними оплесками вітали хореографічний колектив «Горлиця» Міжнародного центру культури і мистецтв м. Києва. Жіноче тріо Національного хору імені Григорія Верьовки, заслужені артистки України Тетяна Пирогова, Тетяна Прядко, Оксана Ільченко.

Глядач піднявся з місць на перших акордах пісні «Ой, у лузі червона калина» бо ця пісня серед українців майже другий народний Гімн України, цю пісню виконав  гурт «Соломія» керівник Роман Шушвар.

 Щиро зустрічали глядачі і багатьох зірок української естради, які узяли участь у величному заході. 

Усі учасники заходу дякували відданому організатору фестивалів і вечорів присвят Раїсі Кириченко Ярославу Гавюку за те, що повз роки, такі невпинні, нагадує нам про важливе –  людина жива допоки про неї згадують.

Тож шануймо пам’ять і співаймо, люди…Співаймо! Бо пісня то душа нашого народу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *