Історія видатної пісні

У Центрі культури і дозвілля відбулось чергове засідання розмовного клубу «Говори українською». Зібрались справжні поціновувачі української пісні і недаремно, бо у надзвичайно теплій зустрічі обговорювалась історія пісні «Щедрик». Цікаві факти і історію легендарної пісні у інтерактивній формі донесла учитель Ліцею №1 с. Петропавлівська Борщагівка Вальчук Ірина Андріївна.  

Українська пісня «Щедрик» вважається найдавнішою та найвідомішою в усьому світі. Присутні почули інтерпретації історій про народження пісні, ознайомились з видатною постаттю Миколи Леонтовича – композитором сучасного аранжування «Щедрика» та тривалим шляхом створення мелодії, яку ми чуємо зараз. Учасники клубу прослухали перший аудіозапис пісні, а також англійську інтерпретацію – “Carol of the Bells” у виконанні міжнародного гастрольного хору хлопчиків Libera, що зворушила серця. 

На зустрічі обговорювали та пригадували підмети і присудки, а саме тире між ними. Учасники  виконали інтерактивну вправу та мали змогу продемонструвати свій співочий талант.

Зустріч завершилась неймовірною музичною нотою – спільною піснею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *