Вечір поезії для дітей

У дитини, яка часто слухає вірші з дитинства, раніше удосконалюється усна мова. У старших дітей, особливо коли вони починають вчити твори напам’ять, збільшується словниковий запас, підвищується загальний рівень культури. А головне — формується і розвивається пам’ять, засади моральності, ази пізнання етикету. Дитині легше навчатися в школі. Вони активні на дитячих заходах, яскравіше, ширше і глибше сприймають красу навколишнього світу.

Тож для розвитку дітей та  з метою популяризації поезії у Публічній бібліотеці відбувся “Вечір поезії для дітей”. А читала власні вірші чудова письменниця пані Алевтина Роянова. Алевтина Миколаївна почала писати вірші для свого онука. Вони дуже мелодійні, легкі, цікаві та випромінюють радість.

Діти слухали вірші заворожено. Адже тематика для них проста: дошик, гойдалка, гриби, песики та котики, а ще вони супроводжувалися відповідними фото на проекторі, зробленими письменницею під час щоденних прогулянок Софіївською Борщагівкою.

Щоб слухачі не знудились  пані Алевтина провела активну віршовану руханку. Навіть батьки долучились до веселої забави. 

Далі були загадки, лічилки. Діти мали змогу стати поетами: підбирали римоване слово і вставляли у віршик про пори року.

Насамкінець, прослухали музичні подарунки: вірші з музичним оформленням.

Захід вдався. Діти зацікавились поезією. Їм сподобалась пані Алевтина, яка зачарувала всіх красивими та душевними  віршами, позитивною енергетикою, мелодійним голосом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *