Нові та старі традиції святкування різдвяних свят

У Центрі культури і дозвілля Борщагівської громади відбулася зустріч із активними учасниками розмовного клубу «Говори українською»

На занятті вчитель української мови та літератури КЗЗСО “Ліцей  Петропавлівський” Бадьора Інна Василівна ознайомила учасників із новим календарем  зимових свят, який запроваджений з вересня 2023 року. А свят взимку й справді чимало. І кожне має свої звичаї та обряди. Деякі з’явилися іще в прадавні часи, інші – трохи пізніше, під впливом християнства. Учасники більше дізнались про кожне  свято, детально розглянули найцікавіші  факти про святкування Різдва

Різдво Христове – чудове свято любові та надії, яке шанобливо відзначають у колі родини і дотримуються усіх традицій цього дня. Для всіх православних Різдво – це найбільше свято в історії людства, свято на честь того, що сам Бог, Творець неба і землі, Всемогутній, втілився, став людиною, щоб спасти людей усього світу. У цей день прийнято вибачати образи минулого та дякувати тим, хто підтримував людину увесь рік. Проте Різдво ще й овіяне загадками та цікавими традиціями, які відрізняються залежно від регіону країни.

Здавна славився український народ своєю гостинністю, умінням дотримуватися звичаїв та обрядів. Уміли українці працювати, уміли і відпочивати, і свята святкувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *