Екскурсія учнів Софіївсько-Борщагівського ліцею у Публічну бібліотеку 20.12

У Публічній бібліотеці відбулась зустріч учнів 11 класу Софіївсько-Борщагівського ліцею з вчителем, письменницею, художницею та фотографинею Ольгою Заїкою.
Зустріч була присвячена періоду “Розстріляного Відродження” та творчості Миколи Хвильового. Пані Ольга розповіла що ж це за період та яке його значення для української культури і національної самосвідомості українців.
Учні підготували доповіді та розповіли цікаві факти з життя Миколи Хвильового та його  знакового твору “Я(романтика)”. Поділились враженнями від твору, обговорили цікаві моменти.
Ольга Заїка розповіла про себе та свою творчість. Про те, що її надихає малювати картини, писати вірші. Навіть поділилась власними письменницькими лайфхаками, дала поради. Дуже чуттєво та хвилююче пані Ольга зачитала своє оповідання “Закохала в себе хлопця на свою біду”, яке розповідає про важке життя дівчини під час Голодомору, репресій радянської влади.
Цікава зустріч вийшла, з глибоким сенсовим навантаженням. Учням було над чим замислитись. Адже багато подій минулого зараз знову стають реальністю: війна, репресії з боку росії, знищення всього українського та нації загалом!
Книги Ольги Заїки є у Публічній бібліотеці, тому запрошуємо ознайомитися з її творчістю.
Щодо письменників “Розстріляного Відродження”, то у бібліотеці декілька книг:  В. Підмогильного “Місто”, М. Хвильового “Я(романтика)”, М. Куліша, Г. Косинки та ін. А також  чудовий  календар «Титани двадцятих» на 2024 рік із фотографіями авторів «Розстріляного відродження» та їх віршами. Фотографії створені за допомогою штучного інтелекту, який розробив письменник Мартин Якуб.
Публічна бібліотека працює щодня з вівторка по суботу з 10:00 до 18:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *