16 січня в приміщенні  Бучанської районної державної (військової) адміністрації відбулась нарада  з питань проведення у Бучанському районі   Київських обласних  спортивних ігор «Пліч-о-пліч  всеукраїнські шкільні ліги» серед  учнів закладів загальної середньої освіти. У 2023-2024 навчальному році спортивні ігри проходитимуть  під гаслом  «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». 

 Учасниками зустрічі розглядались питання щодо належної організації та проведення І (шкільного), II (територіального) та III (районного) етапів спортивних ігор “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги”.

Участь в нараді узяв  заступник голови Бучанської районної державної (військової) адміністрації Євген Рибалко, керівництво відділу гуманітарного розвиту адміністрації,  представники сфери освіти та відділів/секторів/управлінь з питань фізичної культури і спорту. Участь у нараді узяли координатори спортивних ігор «Пліч-о-пліч  всеукраїнські шкільні ліги» у Борщагівській сільскій територіальній громаді Марина Швед та Тетяна Радько.

Ігри проводяться з 5 видів спорту: футзал, волейбол, баскетбол, спортивне орієнтування та черліденг. Змагання відбуватимуться на 5 різних рівнях: шкільному, територіальному, районному, обласному та всеукраїнському етапах. З усіх громад Бучанського району зареєстровано 315 команд.  Борщагівська територіальна громада зареєстрували 28 команд з видів спорту: футзал, волейбол, баскетбол та черліденг. 

Цього ж дня, 16  січня, у Юрівському ліцеї Гатненської сільради Фастівського району відбулися перші майстер-класи із підготовки учнівських команд зі спортивного орієнтування та черліденгу для вчителів фізичної культури. Від Борщагівської сільської територіальної громади участь у майстер-класі узяла вчитель хореографії Опорного закладу освіти “Софіївсько-Борщагівський ліцей” Дарина Полякова.

Президент обласного підрозділу Всеукраїнської федерації черліденгу Катерина Герасимчук  ознайомила вчителів із видами програм, вправами, критеріями оцінювання.

Майстер-клас провела майстер спорту України міжнародного класу, призерка чемпіонату світу з черліденгу Анна Скляр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *