Семінар – практикум: «Формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти та проведення самооцінювання якості освітніх і управлінських процесів у закладі дошкільної освіти»

30 січня 2024 року на базі КЗ «Софіївсько – Борщагівський заклад дошкільної освіти «Щаслива країна» відбувся семінар – практикум для директорів та вихователів – методистів закладів дошкільної освіти Борщагівської територіальної громади з теми «Формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти та проведення самооцінювання якості освітніх і управлінських процесів у закладі дошкільної освіти». 

Створення внутрішньої системи якості дошкільної освіти дуже об’ємна, складна та відповідальна робота, яка потребує розміркованих, зважених дій, у подальшому змін та удосконалення для досягнення максимальної відповідності стандартам.

Учасників заходу привітала Лариса Лахтадир, начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Борщагівської сільської ради, та закцентувала увагу всіх присутніх на важливості розбудови та вдосконалення внутрішньої системи , як сукупності умов, процедур та заходів у закладі дошкільної освіти, що забезпечують ефективність освітніх та управлінських процесів.

Учасники семінару поповнили свій професійний кейс під керівництвом Зої Лисенко, головного спеціаліста відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Київській області. Працюючи у групах, педагоги практикувалися у проведенні самооцінюванняякості освітніх і управлінських процесів у закладі дошкільної освіти. 

Роль керівника закладу у забезпеченні якості дошкільної освіти розкрила Галина Калабуліна, заступник начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Борщагівської сільської ради, та виділила 10 основних кроків для створення ефективної внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі дошкільної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *