Відбулись чергові зустрічі мовних клубів у Центрі культури і дозвілля та Публічній бібліотеці

У Публічній бібліотеці на засіданні мовного клубу “Діалоги українською” розглядали тему “Робота з текстом”. Всі знання та вміння отримані на уроках “Діалогів українською”, були задіяні членами клубу на практичних завданнях. Це було і редагування тексту, і виправлення помилок у словах. Розв’язували кросворд: завдання полягало в перекладі слів з російської на українську мову! Всі клітинки кросворду мають збігатися.

Насамкінець говорили про правильність вживання назв релігійних свят, зокрема, прийдешнє свято Великдень, а також наголоси в словах, таких як ” писанка” та ” крашанка”.

У Центрі культури і дозвілля активні учасники розмовного клубу «Говори українською» разом з вчителем Бадьорою Інною Василівною, «ліцей Петропавлівский» навчались за новим правописом 2019 року на тему : “Правопис власних назв”. Мова змінюється і правопис має відображати насамперед її сучасний стан. Нинішня українська мова – це багатофункціональна мова з розвиненою різноплановою стилістикою, сучасною науковою термінологією, це мова, яка взаємодіє з багатьма світовими мовами. На занятті переглянули презентацію , порівняльні таблиці та опрацювали теоретичний матеріал. Учасники клубу активно виконували тестові завдання, редагували тексти, наводили численні приклади із життя.

Заняття було цікавим, насиченим та пізнавальним. У кінці його відбувся перегляд фільму «Рік» авторський проєкт Дмитра Комарова, до дня звільнення Київщини від російських окупантів.

Якщо ви прагнете вивчити українську мову або удосконалити свої знання, тоді запрошуємо до мовних клубів щосуботи у Центрі культури і дозвілля об 11:00 год. та у Публічній бібліотеці о 12:00 год. 

Вхід вільний!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *