ШАНУЙМО СЛОВО КОБЗАРЯ

У Борщагівській громаді відбувся захід присвячений 210 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку в Софіївській Борщагівці поклали: заступник Борщагівського сільського голови Роман Гах, працівники управлінь та відділів сільської ради, ЦКіД, Борщагівської МШ, учні та директор Софіївсько-Борщагівського ліцею, ЗДО “Золотий колосок”, а також Тетяна Петровська – голова Софіївсько-Борщагівського первинного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, член Національної спілки письменників України.

Тарас Шевченко – геній, мислитель, пророк. Він звеличив Україну, звеличив весь український народ у своїх віршах і думах. Багато віршів стали народними піснями.

Одна з таких пісень «По діброві вітер виє» прозвучала сьогодні у виконанні Народного аматорського колективу «Чураївна», який вже багато років очолює Заслужений працівник культури України Ірина Якубовська.

Сьогодні, як і багато років тому Україна виборює свою волю і незалежність. Незламний український народ стоїть на варті суверенності нашої держави ціною власного життя. Дякуємо усім воїнам, які боронять нашу державу, відстоюють її цілісність, недоторканість, гідність і наше майбутнє.

Пам’ять воїнів, які віддали свої життя за Україну, присутні вшанували хвилиною мовчання.

На завершення заходу вихованці Театру естради та масових видовищ “Академія добра” Борщагівської мистецької школи підтримали Всеукраїнську акцію «Борітеся – поборете» й записали на асфальті цитати та рядки із віршів Великого поета.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *