День українського добровольця

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Це тисячі чоловіків і жінок, які добровільно й рішуче вступили в запеклий бій, щоб зупинити ворога!

З нагоди пам’ятної дати у Публічній бібліотеці відбулась виховна година. На зустріч з добровольцями ДФТГ “Софіївський”  Олександром Дейнегою та Мариною Швед завітали учні 10 класу Софіївсько-Борщагівського ліцею.

Олександр розповів учням про початок добровольчого руху, про те, як створювались перші батальйони. Про роботу добровольчого батальйону ДФТГ “Софіївський”, який діє в нашому селі. Про волонтерську діяльність розповіла Марина Швед. Про те, як на початку вторгнення у 2022 році наша громада допомагала біженцям з усієї області. Про  те, як ДФТГ “Софіївський” допомагає ннашим захисникам та захисницям на фронті сьогодні.

Діти уважно слухали. Пан Олександр та пані Марина висловили думку, що найголовніше, що учні мають робити для  країни сьогодні – це навчатися, отримувати знання та освіту, поважати своїх батьків та військових, та бути волонтерами.

Вдячні нашим добровольцям за захист України!

Слава Героям! 

Світла пам’ять тим, хто віддав своє життя за Україну…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *