Ярмарка педагогічних ідей у Борщагівській громаді

На відміну від учнів, для яких канікули є відпочинком, для педагогічних працівників період канікул є робочим часом, коли вони можуть попрацювати над своєю самоосвітою.
Педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти Борщагівської сільської ради, розуміючи важливість і складність проблем, що постають перед ними, активно працювали над удосконаленням професійного розвитку, над формуванням особистості вчителя, його педагогічної майстерності.

26 березня відбувся виїзний семінар учителів української філології та зарубіжної літератури до Шевченківського національного заповідника м. Канів, де педагоги вшанували пам’ять про Кобзаря покладанням квітів,
декламували поезію митця. Під час семінару вчителі відкрили для себе щось нове в біографії та творчості поета й художника, відчули енергетику місця, перегорнули невідомі сторінки історії України.

27 березня на базі Вишнівського ліцею “ІДЕАЛ” відбувся спільний семінар для вчителів математики та фізики Вишневої міської та Борщагівської сільської територіальних громад. Вчителі математики: Бережна О., Солянова Ю. Г., Істер О. С., Комаренко О. В. поділилися досвідом розвитку обдарованої особистості, підготовки учнів до олімпіад та НМТ, провели майстер-клас розв’язування різних типів завдань з математики.

27 березня в Ліцеї № 1 с. Петропавлівська Борщагівка відбувся науково-методичний семінар «Особливості роботи вчителя при підготовці обдарованої особистості» для вчителів історії, правознавства та іноземних мов. У заході взяли участь 33 учителі, які працювали із захопленням, отримали багато корисної інформації, дякували за цікаві, змістовні доповіді та теплу атмосферу.

27 березня на базі ОЗО «Софіївсько-Борщагівський ліцей» вчителі кафедри природничих дисциплін ознайомилися з результатами обласних конкурсів, МАН, ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад, проаналізували особливості перевірки олімпіадних робіт у 2023/2024 н.р., а вчителі фізичної культури та захисту України обговорили питання: роботи з обдарованими дітьми на уроках фізичної культури; підсумки проведення ІІ етапу «Пліч-о- пліч всеукраїнські шкільні ліги.» та проведення ІІІ етапу; організація навчально-польових зборів та навчально-тренувальних занять з предмету захисту України, досвід впровадження у роботу модулю «Регбі-5».

28 березня в ОЗО «Софіївсько Борщагівський ліцей» проведено семінар практичних психологів та соціальних педагогів за темою

«Інструменти та техніки протидії цькуванню», на якому опрацювали питання щодо попередження випадків булінгу в учнівському середовищі та запобігання домашньому насильству.
Міністерством внутрішніх справ та Міністерством освіти і науки України за дорученням Президента України та рішенням Уряду заплановано реалізацію масштабного проєкту з безпечного освітнього середовища, метою якого є забезпечення у кожному загальноосвітньому закладі екіпірованого працівника поліції, навченого за новими програмами спеціальної підготовки.
28 березня на базі КЗ ЗСО «Ліцей Петропавлівський» відбулась нарада управління освіти, культури, молоді та спорту, директорів закладів загальної середньої освіти за участю представників Бучанського РУП ГУНП в Київській області: підполковник поліції Маланчук Андрій Геннадійович –
начальник Бучанського РУП ГУНП, підполковник поліції Віт Володимир Володимирович – заступник начальника, підполковник поліції Холоденко Дмитро Вікторович – начальник відділення поліції №5 РУП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *