Дерево бажань

«Дерево бажань»- це цінний арт-терапевтичний інструмент, який дуже подобається дітям.

Учасники гуртка «Промінчики» Центру культури і дозвілля використали цю техніку з метою: 

– Дослідження емоцій та думок, адже дерево може слугувати метафорою, яка допомагає дітям візуалізувати та аналізувати внутрішній світ. 

– Підвищення самооцінки, бо процес створення та прикрашання дерева може допомогти дітям відчути себе більш впевненими та значущими.

– Розвитку творчості. Малювання дерева дає можливість дітям виразити себе творчо та дослідити свою уяву.

– Сприяння у постановці цілей. Залишаючи на дереві “листочки” з бажаннями, діти можуть візуалізувати свої цілі та мрії, що може мотивувати до їх досягнення.

– Зміцнення зв’язку, адже створення “Дерева бажань” разом з іншими може допомогти дітям розвивати навички спілкування та співпраці.

Важливу роль відіграють арт-терапевтичні матеріали, які обирають діти для створення своїх дерев, вони можуть дати уявлення про їхні емоції та думки. Діти мають різні мрії та використовують різні матеріали, від чого отримують масу задоволення через тактильні відчуття.

Інтерпретація дитячих малюнків – це складний процес, який потребує обережності та поваги до дитини. Завжди краще звертатися до дитини за роз’ясненнями щодо її малюнка, ніж робити припущення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *