Відзначення 38-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Ти відомий сьогодні кожному
не ім’ям своїм, а бідою.
Тою вулицею порожньою понад
прип’ятською водою.
Мій Чорнобиль! Зелений пагорбе!
У якому ти жив сторіччі?!
Запеклись перестиглі ягоди, наче
кров на твоїм обличчі…

З метою формування історичної свідомості українського народу, закладами освіти Борщагівської сільської ради з 24 по 26 квітня були проведенні заходи спрямовані на збереження національної пам’яті та вшанування пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС.
Хвилиною мовчання діти вшановували пам’ять загиблих під час ліквідації найстрашнішої аварії людства. У закладах дошкільної освіти було організовано перегляд відеоматеріалів пов’язаних з Чорнобильською катастрофою – «Казка про Чорнобиль».
Педагогами проведено цикл заходів: бесіди, лекції, інформаційно-історичні години, тематичні виставки, інтегровані заняття, години пам’яті, тощо.
Завдяки таким заходам у дітей формується вміння самостійно вирізняти небезпечні чинники довкілля, інформацію про Чорнобильську катастрофу: причини і наслідки цієї катастрофи, про тих, хто робив усе можливе і неможливе, щоб не сталося більшої біди. Радіація – це лихо,
хвороба і смерть.
Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *