Мужність і біль Чорнобиля

26 квітня в Публічній бібліотеці та сільській бібліотеці-філії с. Петропавлівська Борщагівка  відбулися зустрічі із учасниками ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС “Мужність і біль Чорнобиля”. 

Заходи організовано та проведено директором Центру культури і дозвілля у співпраці з бібліотекарами.

Цей день є днем пам’яті про найбільшу катастрофу та вшанування героїзму рятувальників, пожежників, військовослужбовців, будівельників, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Чорнобильська катастрофа не лише трагічна подія нашого минулого, а й нагадування людству про важливість ядерної безпеки та спільної відповідальності перед світом. 

У заходах узяли участь мешканці Борщагівської територіальної громади, які безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також члени родин ліквідаторів.

Зі сльозами на очах згадував ті страшні моменти Микола Йосипович Достатній коли запросили його до слова. Вразливі для нього були спогади про рятування дітей. Емоції від спогадів про ті події справили невимовне враження на всіх присутніх. Це було нагадуванням про те, що герої живуть серед нас, у наших серцях.

Емоційно об’єднали присутніх та подарували свої виступи колективи Центру культури і дозвілля: народний вокальний колектив “Барви ” (керівник Богдан Виговський),  народний вокальний гурт “Чураївна” (керівник Ірина Якубовська) та маленька солістка Борщагівської мистецької школи Марія Думанська (керівник Богдана Іванкова), нагадавши про те, що музика допомагає пережити найглибші почуття й емоції.

Вшанування пам’яті Чорнобильської трагедії нагадує кожному з нас про важливість пам’яті та вдячності перед тими, хто пожертвував своїм життям заради майбутніх поколінь. Нехай героїчні вчинки українців завжди залишаються в наших серцях як символ мужності, відваги та солідарності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *