23 травня, в Україні відзначається День Героїв — це день пам’яті усіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність Української держави, це свято величі духу українських захисників — борців за самостійну соборну Українську державу і є символом незборимості української нації.

З нагоди свята у Публічній бібліотеці організована виставка фотокопій картин українського художника Володимира Реброва “Війна очима художника”.
Дані картини до Публічної бібліотеки подарував директор видавництва “ЛІРА-К” Віталій Зарицький.

Картини написані простим олівцем із жовто-блакитними акцентами.
Ці роботи, як щоденник воєнних подій від початку повномасштабного вторгнення, ілюстрація щоденної боротьби життя і смерті.
Мистецтво натхненне незламністю, сміливістю українського народу та нашими героїчними захисниками.

Перші картини Володимир Ребров створив ще на початку широкомасштабного вторгнення, під звуки сирен, перебуваючи в укритті під час обстрілів, коли гнів і розпач переповнювали українців. Прямуючи у сховище, він захопив із собою лише олівець і блокнот, як рятівний круг. Нині в доробку Володимира Реброва понад 200 робіт.
Графічні малюнки стали своєрідним творчим щоденником, на яких збережена вся хронологія війни. Війни, як її побачив та відчув художник.

«Сучасна війна залишила свій слід у житті кожного українця, вона змінила нас. Настав час, коли усі ми зрозуміли, що таке бути українцем і тримати Україну у серці. З першими пострілами в мене зникли фарби. Але я відчув, що мистецтво може підтримувати, піднімати дух. Ми обов’язково переможемо і фарби повернуться до мене, з’являться нові картини і вірші повні любові. А ці картини – мій якір, це малюнки-емоції, які фільмують нашу історію. Слава Україні!». Ці слова автора, як і його картини близькі і зрозумілі серцю кожного українця.

Тож, запрошуємо відвідати виставку “Війна очима художника” Володимира Реброва у Публічній бібліотеці!

Тримаймо Україну у серці та шануймо своїх героїв!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *