Створення малюнка потребує достатньо зусиль, що сприяє активізації внутрішніх сил організму, нейтралізації прихованої агресії, зняття м’язової напруги.

Малювання крейдою у формі блоків, а не тонких олівців, сприяє уникненню стереотипів, розвитку творчої уяви, і вони просто не ламаються в руках у самий не підходящий момент творчості або терапії.

Для психологічного малювання лінії, які дають при намалюванні крейдою не претендують на правильність, тонкість, чіткість, тому страх намалювати погано автоматично зникає.

У процесі малювання можна легко накладати різні шари один на одного, і вони взаємозапильні, що дає зображенню спонтанності, фантазії та малюнки стають ще цікавішими.

Учасники гуртка «Промінчики» Центру  культури і дозвілля  спробували цю техніку в дії. Відчуття у кожного були дуже різні. Хтось вперше спробував малювати крейдою, хтось з дітей соромився, а взявши цей інструмент в руки не міг відірватися від створення свого чудового малюнка. Малюнки вийшли не перевершені. Дітки охоче малювали і не хотіли закінчувати заняття. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *