Квіти на галявині

І квітка, і людина – частина єдиного цілого. Ми пов’язані з природою нерозривними нитками. Коли ми поважаємо природу, ми поважаємо себе. Коли ми дбаємо про навколишнє середовище, ми дбаємо про наше майбутнє.

10 жовтня в Центрі культури і дозвілля учасники гуртка «ПРОМІНЧИКИ» створювали квітку на галявині, використовуючи арттерапевтичні матеріали. Вона прекрасна, унікальна, але водночас тендітна. Її пелюстки – це ніби особисті кордони, які захищають її внутрішній світ. Так само, як кожна квітка потребує свого простору для росту і розвитку, кожна людина має право на свої особисті кордони. Ці кордони допомагають нам відчувати себе безпечно, захищено і зберігати свою індивідуальність.

Коли ми зриваємо  квітку, ми порушуємо її цілісність, завдаємо їй болю. Так само, коли ми не поважаємо особисті кордони інших людей, ми завдаємо їм емоційного болю. Це може призвести до конфліктів та непорозумінь.

Галявина, на якій росте квітка, це її оточення. Так само, як квітка впливає на навколишнє середовище, так і ми впливаємо на світ навколо себе. Якщо ми дбаємо про природу, садимо квіти, очищаємо водойми, то і світ стає кращим. І навпаки, якщо ми забруднюємо довкілля, руйнуємо ліси, то це негативно впливає на наше життя і на життя майбутніх поколінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *