Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої страждають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.
Відповідно до листа управління соціальної та ветеранської політики Бучанської районної державної адміністрації від 02.10.2024 № 3680 управління освіти, культури, молоді та спорту Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області та з метою підвищення рівня обізнаності дітей, педагогічних працівників щодо сучасних проявів торгівлі людьми у Ліцеї №1 соціально психолгіною службою було проведено ряд заходів до Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми:

  • Виготовлення колажів учнями 1-4 класів «Ми проти насильства!»;
  • Години спілкування у 5-8 класах «Торгівля людьми – страшний злочин проти людства»;
  • тренінгові заняття за участі мерії та соціального педагога ліцею «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства»;
  • бесіди з учнями «Люди не товар», «Безпечне працевлаштування», «Туристична подорож за кордон»,
  • перегляд фільмів в 9-11 класах «Станція призначення – життя», «Небезпечна гра», «Правда про торгівлю людьми»

Під час проведення інформаційної кампанії було оновлено інформаційний куточок з відповідними інформаційними матеріалами (буклети, збірники законодавчих актів, спеціальні журнали, книжки, газетні публікації) з проблематики працевлаштування за кордоном та негативних наслідків нелегального працевлаштування. На виховних годинах, тренінгах, уроках обговорювалися актуальні проблеми щодо причин, запобігання та протидії торгівлі людьми, підвищення рівня обізнаності щодо сучасних форм проявів експлуатації людини та їх попередження, формувалися навички асертивності та безпечної поведінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *