Виховний захід в Публічній бібліотеці

14 червня у Публічній бібліотеці відбувся цікавий виховний захід.

На зустріч із підлітками прийшли військові жінки Наталія та Марина, які несуть службу в  Добровольчому формуванні N 1 Борщагівської сільської територіальної громади “Петропавлівський” Окремий підрозділ  “Батальйон Софіївський”.

 Пані Наталія та пані Марина після початку повномасштабного вторгнення вступили до лав ТРО, де готували їжу для військових, допомагали охороняти блокпости та територію нашої громади, надавали допомогу біженцям, які прибували зі всієї Київської області.

Далі вступили доброволицями в підрозділ “Батальйон Софіївський”, де щодня тренуються, вправляються зі зброєю, вивчають медичну підготовку, працюють із дронами,  патрулюють територію громади. Активно беруть участь у благодійних, патріотичних, виховних заходах. Ініціюють збори коштів, продуктів, необхідних речей військовим на фронт.

В них у кожної є сім’я, діти, і вони щодня вирушають на службу, щоб боронити нашу рідну землю. 

Низький уклін Вам за вашу роботу, за нашу свободу та Україну!

Доброволиці принесли із собою дрони, гвинтівки, шолом та бронежилет, а також медичний рюкзак.

Все це вони показували дітям, які в захваті ловили кожен рух та слово. По черзі, діти міряли бронежилет та шолом, медичний рюкзак, які виявились дуже важкими. Зрозуміли, як важко у всьому цьому рухатися, не кажучи про біг. 

Дівчата військові розповідали про різновиди дронів, як ними керувати та для чого потрібні. Відомо, що сьогодні, цей вид озброєння дуже необхідний на фронті, адже це – очі наших захисників.

Дуже цікавою була розповідь про роботу військових медиків. Не обійшлося і без практичного завдання: діти пробували накладати турнікети. 

Зустріч вийшла дуже теплою та цікавою. Підлітки слухали про важливість реагування на повітряні тривоги, правила “двох стін”, заборону піднімати небезпечні предмети на вулиці.

Такі зустрічі є дуже важливими, адже вони є елементами національно-патріотичного виховання. Діти мають цінувати та розуміти внесок кожного військового у Перемогу над ворогом. Усі малюнки, янголи-обереги, подарунки, які діти роблять своїми руками для захисників, гріють серцям нашим воїнам. Заради дітей та нашого майбутнього вони щодня ідуть у бій!

Бажаємо всім захисникам та захисницям здоров’я та витримки!

Дякуємо за оборону нашої рідної землі! Слава Україні! Героям Слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *