Захід для молоді “Навчання рятує життя”

У мирний час  прибуття швидкої в середньому становить 20 хвилин. За перші 2-3 з них постраждалий може втратити критичний об’єм крові, що призведе до летальних наслідків. Навички першої допомоги –  необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Це без перебільшень може врятувати життя.

Перша допомога — це комплекс заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я постраждалих до моменту надання кваліфікованої медичної допомоги.

Невідкладна допомога може знадобитися кожному з нас. Це твердження особливо актуально сьогодні,  коли в будь який момент може бути влучання осколків, опіки від пожежі, що спричиняють влучання ракет, чи травмування від вибухової хвилі,загроза критичної ситуації особливо висока, а медичні працівники просто не можуть вчасно встигнути до кожного виклику.

Коли кілька простих дій і кожна хвилина можуть врятувати життя, курс першої допомоги навчить не розгубитися.

Відтак, у Публічній бібліотеці 10 серпня відбувся навчальний захід для молоді та підлітків з надання першої домедичної допомоги. Провела його реабілітолог Спортивно-культурного комплексу “Софіївський” Лідія Валеріївна.

Вона показала як правильно накладати джгути для зупинки кровотечі, продемонструвала техніку проведення штучного дихання, розповіла як допомогти людині при втраті свідомості, а також при опіках, носових кровотечах, укусах комах та змій.

Діти активно приймали участь у заході. Зокрема, задавали багато питань, ділились власним досвідом.

Заняття виявилось цікавим та повчальним.

Дякуємо пані Лідії за чудову лекцію. 

Такі виховні заходи дуже потрібні.

Вони навчають молодь бути уважними до себе та дбати про ближніх.

Бережіть себе та своїх дітей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *