“Подолаємо стрес”

9 серпня у Публічній бібліотеці відбувся терапевтичний захід для молодих працівників закладів дошкільної освіти.

Ми усі зараз переживаємо важкі часи. І одним із головних завдань на сьогодні стоїть збереження свого ментального здоров’я і допомога близьким.

Тривога, панічні атаки, порушення сну, стрес, прояви агресії, відчуття апатії – основні ознаки депресії.

Молодь є однією з суспільних груп, яка потребує психологічної допомоги, а особливо, молоді працівники закладів освіти, які працюють з дітьми.

Через високі енергетичні витрати професії в умовах війни педагоги зазнають величезного нервово-психічного напруження й часто не спроможні упоратися з ним, не опанувавши спеціальних методів і прийомів саморелаксації. Тому психологи мають звертати увагу не тільки на проблеми учнів та вихованців, а й на психологічні стани та психологічне здоров’я педагогів. 

У Публічній бібліотеці відбувся терапевтичний захід для молодих працівників дошкільних освітніх закладів ” Подолаємо стрес” за участі  Благодійної організації “Рокада”

На заході були присутні вихователі дитячих садочків “Золотий колосок” та “Малятко”, бібліотекар  сільської бібліотеки-філії с. Петропавлівська Борщагівка, директор Інклюзивно-ресурсного центру Борщагівської сільської ради.

Працівники БО “Рокада” провели бесіду з вихователями  про стрес та наслідки його впливу на організм.Обговорили роботу з дітьми в умовах війни.

Психолог Юлія разом із соціальною працівницею  провели арт-терапевтичну вправу “Продовжи малюнок”. Кожному учаснику запропонували на аркуші намалювати олівцями геометричну фігуру та її зафарбувати яскравим кольором, далі потрібно передати свій аркуш сусіду, який має домалювати якусь свою фігуру і так далі. Вийшло дуже цікаво та мальовничо. Коли всі аркуші були заповнені різнобарвними кольорами, треба було їх зафарбувати чорними олівцями, щоб закрити кольоровий фон. А на завершення вправи кожен учасник паличками на чорному фоні видряпував образи, про які він думає та мріє. З картинок почали виднітися кольорові образи дітей, рідних, сонця, сердечка, навколишня природа – тобто все те, про що мріють сьогодні учасники заняття. 

Вийшла дуже хороша психологічна розрядка. Учасники заходу залишились задоволеними. Адже вони змогли відволіктись від проблем та помалювати, посміятися,розслабитися.

Дякуємо нашим хорошим друзям з Благодійної організації “Рокада”  за чудовий захід, за теплу, спокійну та гармонійну атмосферу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *