Триває активна підготовка до проведення І територіального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Борщагівській сільській територіальній громаді

За сприяння управління освіти, культури, молоді та спорту Борщагівської сільської ради проведено навчальні тренування в рамках підготовки до Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») були  проведені серії заходів з учасниками роїв середньої та старшої вікової групи закладів загальної середньої освіти Борщагівської територіальної громади  під керівництвом досвідчених інструкторів з батальйонів ДФТГ «Софіївський» та  «Петропавлівський».

Були проведені майстер-класи з розбирання та збирання стрілецької зброї (АК-74), практичні навчання зі стрільби зі страйкбольної зброї, метання (навчальних) гранат. Усі практичні навчання відбувались під керівництвом інструкторів на базі місцевих добровольчих формувань.

Для підготовки роїв до конкурсу «Відун» проведено історичний лекторій на тему «Історія Козацтва». Незабаром лекція на тему «Історія Збройних Сил України та сучасних добровольчих формувань» за участі добровольців ДФТГ «Софіївський».

Запрошені парамедики провели практичне навчання з домедичної підготовки та основ тактичної медицини.

Планується лекція на тему «Мінно-вибухова справа» за участі добровольців ДФТГ «Петропавлівський».

 У ході проведення заходів даного формату кожен учасник мав змогу наблиизитись до польових умов, відпрацювати навички у розбиранні-збиранні стрілецької зброї, отримати цінні знання з мінної безпеки, домедичної підготовки, тактичної медицини, а також екіпіруванням та озброєнням сучасного українського воїна. На практичних заняттях були присутні інструктори з реальним бойовим досвідом.

Учасники роїв отримали нові знання та навички. Тренування викликало зацікавлення та жваве обговорення між учнями та показало високу ефективність таких типів навчань для досягнення цілей у підготовці.

Учні та викладачі наголошують на важливості проведення даних заходів, оскільки війна триває, а отримані знання допоможуть краще ознайомитись із силами оборони та убезпечити себе від потрапляння у небезпеку під час повітряних тривог, з мінно-вибуховими предметами, тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *