Освітні втрати — це реалії, з якими доводиться змиритися мало не кожному українському вчителю. І, звісно, не просто змиритися, а шукати способи виправити ситуацію на краще. Виникати освітні втрати можуть з різних — як індивідуальних, так і системних — причин. Серед них: здоров’я, війна, пандемія, надзвичайні ситуації природного характеру.
5-10 червня 2024 року у закладах загальної середньої освіти Борщагівської сільської ради тренерами громадської спілки «Освіторія» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) проведено цикл тренінгів «Наздоженемо: курс про
подолання освітніх втрат» для вчителів початкової ланки, математичної та філологічної галузей освіти.
Для подальшої реалізації Національної програми з навчання вчителів інструментам та методикам вимірювання та подолання освітніх втрат педагоги закладів загальної середньої освіти Борщагівської сільської ради на тренінгах розглянули такі питання: «Стратегії подолання навчальних втрат», «Моніторинг освітніх втрат: що діагностуємо», «Формувальне оцінювання», «Використання діагностичних тестів на ВШО. Створення своїх тестів», «Мотивація учнів як важливий чинник подолання освітніх втрат», «Вправи на стабілізацію емоційного стану учнів. Організація навчання в укритті».
Дякуємо тренерам за змістовні тренінги, рекомендації. Віримо, що знання, отримані на заняттях, допоможуть учителям значно покращити свої уроки та зробити навчання своїх учнів більш ефективним та цікавим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *