29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України

Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

Цей День пам’яті держава започаткувала в 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник. 

У Публічній бібліотеці відбувся виховний дитячий захід “Соняхи для героїв”, щоб вшанувати всіх загиблих воїнів у цій страшній війні.

Разом зі своїми мамами діти робили з паперу квіти соняха.

Сонях – це не просто символ мужності українських воїнів, це – символ життя України!

Тому паперові соняхи вийшли великі, гарні, яскраві,  такі, що ладні витримати сильні вітри та завжди тягнуться до сонця.

Для ознайомлення з подіями російсько-української війни, свідченнями очевидців, журналістів, простих людей про життя в окупації, важкими спогади українських військових про полон, болючі розповіді рідних про втрати своїх синів, дочок, батьків у Публічній бібліотеці організувано книжкову виставку “Герої України!”.

Вічна шана Героям України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *